Cloud computing bouwbedrijven

Past uw IT-omgeving nog bij uw bouw- of installatiebedrijf?

Juist in de naar innovatie snakkende bouwsector is de IT infrastructuur ondermaats. De sector is voor bedrijven een competative omgeving voor en opdrachtgevers vragen om kortere bouwtijden en scherpe prijzen. Dit dwingt tot verbetering in dienstverlening en het verhogen van de eigen productiviteit. Nog te vaak zijn bouwbedrijven niet in staat om dit te realiseren. Vaak door een verouderde, onvoldoende beveiligde of onvoldoende ingerichte IT infrastructuur. Door de waan van de dag is er GEEN focus op het up to date houden en tijdig moderniseren van de IT-omgeving. Het bedrijf ontgroeit de capaciteiten van de bestaande IT-omgeving Gelukkig zijn de IT ontwikkelingen ook doorgegaan. Het resultaat: oplossingen die ook bouwbedrijven met een verouderde IT infrastructuur snel en betaalbaar weer op een hoog hedendaags IT volwassenheidsniveau brengen.

In dit artikel bespreken we waarom het belangrijk is om te beoordelen of uw huidige IT-omgeving nog past bij uw bedrijf en vertellen we u meer over onze cloudoplossing voor bouw- en installatiebedrijven, de Bouwstack.

Problemen met huidige IT-omgevingen  

Het is belangrijk om regelmatig te beoordelen of uw IT-omgeving nog past bij uw bedrijf. De IT-omgeving moet meegroeien met de ontwikkelingen binnen uw bedrijf en de markt. Door regelmatig te evalueren voorkomt u dat u tegen problemen aanloopt, zoals verouderde hardware of software die niet meer wordt ondersteund.

Veel bouwbedrijven zijn zich echter niet bewust van de verbeterpotentie van hun IT-omgeving. Er wordt deels of volledig gewerkt met IT-software als bijvoorbeeld Office 365. Het is echter de vraag of hier op de juiste manier mee gewerkt wordt. De risico’s hiervan hebben significante impact op het resultaat en de potentiële effectiviteit van de organisatie. Wanneer Office 365 niet goed is geïmplementeerd en gesynchroniseerd uit zich dit in een verhoogd risico op datalekken en hoge kosten voor niet gebruikte functionaliteiten die wel onderdeel zijn van het pakket. Een voorbeeld hiervan is Microsoft Teams, deze applicatie wordt vaak niet gebruikt terwijl het juist zorgt voor een gemakkelijke samenwerking met externe partijen d.m.v. videobellen en het delen van documenten in de cloud.

Een volwassen IT-omgeving

Een volwassen organisatie vereist een veilige en effectieve IT-omgeving. Dit kan leiden tot aanzienlijke voordelen, zoals een betere efficiëntie door procesautomatisering, verbeterde informatiebeveiliging en andere optimalisaties op het gebied van beveiliging, kostenbesparing door het effectiever gebruik van licenties en platformdiensten.

Hieronder staan enkele van de voordelen van een veilige en volwassen IT-omgeving vanuit de cloud opgesomd:

  1. Altijd toegang tot de juiste documenten en gegevens;
  2. Toegang tot dashboards om KPI’s en kosten te bewaken;
  3. Snelle samenwerking in gedeelde documenten via Teams;
  4. Mogelijkheid tot vergaderen op afstand;
  5. Telefoneren via Teams ter vervanging van traditionele telefooncentrales, inclusief integratie met mobiele telefoons.

Het uiteindelijke doel van deze optimalisaties is het creëren van een moderne werkplek waarin medewerkers altijd en overal toegang hebben tot essentiële applicaties en data, zoals facturen, overzichten, inkooporders en apps zoals Business Central, AFAS en Exact. Het gevolg hiervan is een efficiëntere en veilige manier van samenwerken met klanten en partners binnen projecten. Ook intern heeft dit positief effect: de communicatie tussen medewerkers en leidinggevenden wordt gemakkelijker en sneller.

De NGW Bouwstack realiseert IT volwassenheid

Het implementeren van de juiste applicaties leidt tot aanzienlijke tijdsbesparingen op administratieve werkzaamheden, zoals project- en urenregistratie, planning, inkoop en offerte-opmaak. Het gebruik van cloud-technologie kan tevens bijdragen aan efficiënter werken door alle bedrijfs- en personeelsgegevens op één centrale locatie samen te brengen.

NextGen Workspace biedt het cloudconcept Bouwstack als oplossing voor bouw- en installatiebedrijven. Onze klanten zijn zeer te spreken over de volgende twee voordelen:

Beschikbaarheid en beveiliging gegevens: Met het all-in cloudconcept zijn al uw belangrijke gegevens opgeslagen in de cloud en altijd en overal beschikbaar. Hierdoor werkt u efficiënter met klanten en partners en bent u niet gebonden aan één locatie. De Bouwstack zorgt ervoor dat uw IT-omgeving veilig en goed functionerend is.

Geen omkijken meer: Het grote voordeel van de Bouwstack is dat wanneer alles draait, u geen omkijken meer heeft naar de IT-omgeving (zowel technische als ERP ondersteuning). NextGen Workspace fungeert vervolgens als een single point of contact. Hierdoor houdt u meer tijd over voor uw core-business, terwijl de IT-omgeving veilig en up-to-date blijft.

Interesse?

Kortom, een veilige en goed functionerende IT-omgeving is essentieel voor bouwbedrijven om efficiënt te kunnen werken en om gegevens en data veilig op te slaan en te delen. De Bouwstack van NextGen Workspace is een op maat gemaakte oplossing op basis van jarenlange ervaring met IT projecten in de bouwbranche.

Interesse? Neem contact met ons op.


Vul uw contactgegevens in via onderstaande formulier en dan nemen we contact met u op om een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen. In deze online meeting van 30 minuten bepalen we uw huidige situatie en ontdekt u hoe de NextGen Workspace voor u van toegevoegde waarde kan zijn.

Category
Tags